O nama

Ima li išta ljepše od radoznalih dječjih očiju, iskrenog osmijeha, vesele graje i pjesme? Vrtići su oaze radosti u svakom mjestu gdje postoje. U Zlataru vrtić službeno postoji od 1954.godine. Često mali ljudi zaljubljeni u svoj posao pokreću velike stvari. Tako je bilo i u Zlataru. Učiteljica Ljerka Mlakar je već početkom pedesetih godina počela okupljati djecu predškolske dobi iza zgrade Hrvatskog sokola. Nakon toga adaptiran je dio prostora spremišta općinske zgrade koji je bio prvi vrtić u Zlataru. Teta Ljerka je radila u vrtiću šest godina. Prvi polaznici, danas djedovi i bake, s radošću se sjećaju igara i dobre tete Ljerke.


01.09.1960. Zlatar je dobio kućicu s dvije prostorije uz osnovnu školu. Prostor je opremljen donacijama i u njemu je smješteno tridesetak polaznika. Te godine započela je s radom Janica Poljanec Ostojić. U jutarnjem prihvatu i popodnevnom odlasku su uključene kuharica i spremačica. Kasnije dolazi učiteljica Štefica Jembrih koja je i voditeljica vrtića. U školskoj godini 1977./1978. upisano je 45 djece te nakon odlaska Biljane Vuksan-Tuđa u vrtiću počinje raditi Biserka Žerjavić generacijama poznata kao teta Biba. 1980/1981. izgrađena je i useljena zgrada vrtića, a stari prostor prenamijenjen je u jaslice. Od 1992. vrtić ima tri mješovite skupine i jednu jasličku mješovitu. Kao i naša djeca rastemo, osamostaljujemo se i 1997. odvajamo se od osnovne škole i postajemo samostalna ustanova. Danas zapošljavamo 9 odgajatelja, tajnika/računovođu, kuharicu i spremačicu. Imamo 105 upisanih polaznika, ali i listu čekanja od četrdesetak zainteresiranih. Time potaknuta gradska vlast otkupljuje zemljište s ciljem proširenja zgrade vrtića za tri odgojne skupine i pomoćne prostorije.


Ulažemo mnogo napora, znanja i iskustva da djeci osiguramo kvalitetan boravak u našoj ustanovi. Roditeljma nudimo suradnju, potporu i edukaciju. Uvažavao potrebe i osobnost svakog djeteta njegujući njegovu individualnost u našem okruženju koje je prostorno strukturirano da potiče djecu na grupiranje i interakciju.


Pod vodstvom ravnateljice Žerjavić organizirano je više oblika kraćih programa:
- igraonica Rani razvoj (financira UNICEF)
- igraonica Mi smo djeca vesela
- kraći program engleskog jezika 4 skupine
- predškola 44 polaznika


Od početka trajanja uključena su sva djeca s područja Grada Zlatara. Svjesni smo potrebe stručnog usavršavanja i činimo sve što možemo u datim okolnostima. Nemamo stručni tim (pedagog,defektolog i logoped) i to nam predstavlja problem pogotovo u radu s djecom s poteškoćama u razvoju. Ipak,uz velik trud i zalaganje naših djelatnika, uspijevamo i tu djecu uključivati u redovne skupine. Trenutno ih je troje. 105 je ostalih polaznika. Svojevremeno je ravnateljica Žerjavić bila voditelj odgajatelja Krapinsko-zagorske županije, surađivala s ostalim vrtićima i organizirala stručna usavršavanja. To je bio dobar način da se nadoknadi nedostatak stručnog tima.


U našoj ustanovi usavršavaju se odgajatelji studenti i pripravnici za zvanje odgajatelja. Naše tete vole svoj posao, rade ga profesionalno i čine sve da se naši polaznici osjećaju kao u roditeljskom domu. Vrtić ije njihov drugi dom u kojem, kako netko lijepo reče, naučimo sve najvažnije stvari koje nam trebaju u životu. A učimo ih igrajući se i zbog toga svatko čuva sjećanje na vrtić kao nešto najdragocjenije u životu.


Programi Upisi
Jelovnik